english
nederlands

Biografie:

Pauline de Snoo studeerde de Engelse Concertina aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, bij docent Douglas Rogers uit Engeland die een belangrijke rol speelde in het doen herleven van het klassieke repertoire van de Engelse Concertina.
Deze 4 jarige voltijds opleiding voltooide zij met het diploma docent muziek (BA) in mei 2004.
In December 2005 completeerde zij haar Master of Music (M Mus) (Specialisatie in Performance en Applied Dalcroze Eurythmics) aan de Universiteit van Newcastle in Engeland, waar zij studeerde bij Alistair Anderson, Alan Fearon en Richard Wistreich. Dit was een unieke gebeurtenis omdat er geen voorbeelden zijn uit het verleden en ook nu nog zijn er geen andere studenten die deze studie op concertina doen.
Pauline is ook docent in workshops in Engeland, Duitsland en Nederland. Zij heeft lesboeken geschreven, componeert muziek en geeft concerten.
Sinds 2007 is zij redacteur van "Concertina World", magazine of the International Concertina Association.
Zij is gespecialiseerd in "Movement and Music"(Beweging en muziek) waarvoor zij cursussen volgde in Engeland en Zwitserland. Zij geeft lezingen over "Dynamic rehearsal and performance" en doceert muziek theorie en solfege naaast uiteraard de Concertina.

download
De pdf is van het interview zoals gepubliceerd in Concertina World 460, december 2014